BRANŻOWA SZKOŁA SPECJALNA I STOPNIA NR 19
Zgodnie z nową podstawą programową wszystkie zawody mają trzyletni cykl kształcenia:
- CUKIERNIK,
- PRACOWNIK POMOCNICZY GASTRONOMII,
- PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ,
- PRACOWNIK POMOCNICZY MECHANIKA,
- PRACOWNIK POMOCNICZY ŚLUSARZA.
Opisy wszystkich zawodów po przejściu do strony kierunki kształcenia zawodowego.
NAUKA KOŃCZY SIĘ EGZAMINEM ZEWNĘTRZNYM I UZYSKANIEM DYPLOMU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE
WYMAGANE DOKUMENTY
- Podanie o przyjęcie do Branżowej Szkoły Specjalnej I stopnia nr 19 - Kwestionariusz osobowy (do pobrania poniżej);
- Orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego z Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej, aktualne na czas nauki w szkole ponadpodstawowej/branżowej;
- Kserokopia orzeczenia o stopniu niepełnosprawności wydawanego przez Zespół ds. Orzekania o Niepełnosprawności (jeśli uczeń posiada);
- Oryginalne świadectwo ukończenia szkoły podstawowej:
- Zaświadczenie OKE (oryginał) - o wynikach egzaminu ósmoklasisty;
- Trzy podpisane fotografie;
- Akt urodzenia (do wglądu);
- Dokumenty dotyczące stanu zdrowia pobrane ze szkoły podstawowej - karta zdrowia oraz bilans zdrowia;
- Książeczka sanepidowska z aktualnymi badaniami na nosicielstwo oraz aktualne badania lekarskie - morfologia krwi i mocz (tylko zawody: kucharz, pracownik pomocniczy obsługi hotelowej, cukiernik, sprzedawca, piekarz) dostarczone do dnia 25.08.
pliki do pobrania